Cuprins Articol

Fotografia boudoir. Fotografia nud. Fotografia erotica.

Care este diferenta dintre ele?

Cand incepe una si se termina cealalta?

Voi incepe acest articol cu specificatia clara ca toate aceste stiluri de fotografie, doar sunt; nu sunt bune, nu sunt rele. La fel ca si focul. Te poate ajuta sa iti pregatesti mancarea sau poate da foc la o padure intreaga sau la o cladire.

Este adevărat că multe dintre genurile foto  sunt foarte apropiate, iar atunci poate fi dificil de diferențiat sau de înțeles unde si cum se face trecerea dintr-un gen într-altul.
Prin acest articol vreau sa va spun viziunea mea si ce reprezinta pentru mine fotografia boudoir, fotografia nud si fotografia erotica.

Saptamana aceasta am primit un email de la niste potentiali clienti (sot & sotie) prin care imi spuneau ca doresc o sedinta foto boudoir de cuplu.  Ma si gandeam, la primele randuri citite, ce frumos. Am mai facut asta si de fiecare data mi-a placut si au iesit fotografii foarte frumoase. Transmit curiozitate, senzualitate, unicitate si mai ales iubire.

...zambetul si bucuria simtite s-au estompat putin la urmatoarele randuri. Doreau o sedinta foto in care amandoi vor fi goi si ma intrebau daca se poate ajunge chiar si la actul sexual. Ma opresc aici din a povesti despre acest email. 😉 Vreau sa specific clar, ca nu judec. Consider, ca fiecare tip de fotografie are frumos in ea; atat doar ca eu ca si fotograf, nu ma potrivesc cu acest stil.

Atunci, pe loc, mi-am dat seama ca trebuie sa scriu acest articol. Pentru a fi clar ce inseamna fotografia boudoir, cand incepe fotografia nud si unde incepe sau se termina fotografia erotica. Din punctul meu de vedere si din punct de vedere fotografic.

Consider ca nimic nu este greșit atâta timp cat arată bine si transmite mesajul dorit si emotie. Sunt fotografi care fotografiaza nud si ii admir din tot sufletul. Fotografiile lor sunt opere de arta. Pictorii de-a lungul timpului au pictat femeia goala si exista o multime de picturi spectaculoase.

Cu toate acestea, nu fiecare dintre aceste genuri de fotografie este la fel de etic. Ca si  exemplu, fotografia erotica - partea pornografica din ea, nu poate fi considerata chiar etică si ma refer aici la partea ce poate fi exploatata financiar,  de multe ori  scopul ei este de a  folosi persoanele fotografiate – de aceea este un gen destul de diferit și separat de fotografia nud, care doar prezintă, artistic, corpul unei persoane.

Boudoir. Fotografia nud. Fotografia erotica

Fotografia boudoir

...de-a lungul timpului am scris destul de multe articole despre ce inseamna fotografia boudoir pentru mine.

*  Boudoir – Creating the Sensual Image for You

* Te potrivesti pentru o sedinta foto boudoir?

* Sesinta foto boudoir. De ce sa o faci?

* Boudoir maternitate

Am sa scriu cel mai putin in acest articol despre fotografia boudoir, deorece puteti citi in articolele de mai sus despre asta. (click putin mai sus)

Vreau sa scriu doar atat:

Pentru mine personal, fotografia boudoir inseamna senzualitate, sa creez un mediu intim pentru tine si sa iti arat cat esti de frumoasa.

Din punctul meu de vedere nu este vorba despre haine, lenjerie intima, etc; este vorba despre tine. ♥

Vei vedea, daca te uiti in fotografiile facute de catre mine (chiar si in articolele de sus), ca pentru mine fotografia boudoir nu inseamna fotografia nud, cel putin nu complet nud. Intotdeauna vom acoperi partile intime, cu haine sau chiar cu propriul tau corp.

Cred eu, ca senzualitatea si  feminitatea  nu înseamnă complet nud.

Ochiul devine curios și vrea sa vadă mai mult chiar atunci când nu vede tot ceea ce se poate vedea. 😉

Fotografia nud

Inca de la desenele preistorice din pesteri, de la  sculpturile erotice din India si Africa sau de la statuile din Grecia si Roma Antica exista dovada fascinatiei puternice pentru nud.

Majoritatea nudurilor sunt cele feminine, ocupă probabil 95% dintre studiile de nud publicate.

Am sa scriu despre cateva fotografe care au fotografiat/fotografiaza nud si pe care le admir:

Ruth Bernhard (1905 – 2006) In 1934 a început să fotografieze nudurile pentru care este cunoscută. A celebrat corpul feminin prin nudurile  alb-negru. A fost fotograf de studio, perfectionista, aranjandu-si ore intregi compozitiile. Combinând eleganța grafică cu subiectul senzual, obține un echilibru delicat între compoziția precisă și senzualitate.boudoir. fotografia nud. fotografia erotica

Ruth spunea: “Scopul meu este să transform complexitatea formei corpului, prin magia luminii și umbrei, în armonii de forme simplificate care să exprime realitatea înnăscută, forța vitală, spiritul, simbolismul inerent și structura fundamentală remarcabilă – pentru a izola și a accentua forma cu cea mai mare claritate. Lumina este inspirația mea, pensula și vopseaua mea. Este la fel de importantă precum modelul. Profund semnificativă, mângâie liniile și curbele esențiale. Dacă nu ești dispus să vezi dincolo de ceea ce este vizibil, nu vei vedea nimic.”

 

Annie Leibovitz s-a născut în 1949 în Connecticut, părinții tatălui ei fiind evrei de origine română. A studiat pictura la San Francisco Art Institute și a urmat cursuri de fotografie, lucrând apoi pentru revista Rolling Stone, Vanity Fair și Vogue.

boudoir fotografia nud fotografia erotica

A fost intotdeauna interesată de reprezentarea și susținerea femeilor și a drepturilor lor. Cartea sa “Women” lansată în 1999,  conține fotografii ale femeilor din toate mediile, de toate vârstele, rasele și profesiile, demonstrându-le individualitatea, frumusețea și forța.

Annie spunea: “Când spun că vreau să fotografiez pe cineva, înseamnă că vreau să îl cunosc. Pe cine cunosc, fotografiez. Un lucru pe care îl veți observa în fotografiile mele este că nu m-am temut să mă îndrăgostesc de acești oameni. Nu trebuie să intensificăm realitatea, nu există oricum nimic mai ciudat decât adevărul.”

Fotografia erotica

De obicei modelele alese pentru acest gen de fotografie sunt profesioniste, iar imaginile sunt produse în scop comercial pentru reviste, calendare, cataloage etc.

Uneori însă, și tot mai des în ultima vreme, subiectele sunt reprezentate și de modele (femei si barbati) amatoare. Acest gen este impartit in doua categorii din punctul meu de vedere:

*  fotografiile sunt facute  în scop personal, artistic, nu comercial

*  fotografiile sunt facute pentru anumite activitati (video chat, site-uri de acest gen,etc)

Faptul ca eu nu fac raport cu acest gen de fotografie nu inseamna ca nu are frumusetea ei, atat doar ca nu ma potrivesc eu cu ea 🙂

Sper ca am reusit sa te lamuresc despre ce reprezinta pentru mine aceste genuri de fotografie.

Daca simti ca ai nevoie sa te reconectezi cu tine, sa te redescoperi, sa iti scoti in evidenta feminitatea si senzualitatea ta, te invit cu mult drag sa iti programezi sedinta ta foto. Ne vom intalni, vom povesti si voi crea pentru tine o zi de rasfat, o zi in care vei vedea cat esti de frumoasa.

Cu mult drag,
Ramona

*sursa fotografii Ruth Bernhard & Annie Leibovitz - Google

Share

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ANPC

Solutionarea Online a Litigiilor